AUTUMN PUMPKIN SOUP
Přeji vám pěknou neděli. Už někdy v předminulém příspěvku jsem vám psala, že mám podzim spojený, mimo jiného, s dýňovou polévkou. Poprvé jsem ji vařila asi před dvěma lety, ale víte, jak to je, pořád zkoušíte a hledáte, co v ní chybí a přebývá...:)
Mám pro vás tedy poslední recept, který se asi povedl nejvíce - vždy soudím podle toho, jak reaguje Patrik. A tuhle snědl bez odmlouvání. Pamatuji si, že na první zeleninové curry reagoval hodně podrážděně - haha.
Co budete potřebovat ...
* hokkaido dýně
* dvě větší mrkve
* batát
* mléko (rostlinné, klasické)
* curry
* kurkuma
* skořice
* kokosový olej
* cibule
* česnek
* zeleninový bujon
* sůl
* pepř
* dýňová semínka
Dýni omyjeme a vydlabeme (u tohoto typu není třeba ani loupat, slupka se rozvaří), mrkev a batát oškrábeme a nakrájíme všechnu zeleninu na větší kostičky. Na kokosovém oleji osmažíme cibulku a prolisovaný česnek, přisypeme zeleninu, zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali bujon, přidáme sůl, pepř, kurkumu, curry a skořici a vaříme pod pokličkou do změknutí.
Po uvaření slijeme nadbytečnou vodu do misky, přilejeme mléko (tolik, jak moc chceme polévkou hustou) a rozmixujeme (já dávám mléka raději méně a popř. doředím vodou, ve které se zelenina vařila).
Potom už jenom dáte do misek, přisypete dýňová semínka a je to!
Aaa, dýńová mánie je tady! :D
ReplyDeleteDýňovou jsme měly tehdy v Rybárně, pamatuješ? Ta byla taky úžasná. :)
Ano! Ta byla boží, ale řekla bych, že má ještě lepší - dělaná s láskou (haha!) ♥.
ReplyDeleteJo dýňová polévka je super. :) Já teda nedávám mrkev, kokosový olej ani dýňová semínka. Prej byla dobrá, což dosvědčil i fakt, že se snědla. :D
ReplyDeleteUrčitě je i tak výborná! Já se na ni chystám zase tento týden! :)
Delete