ECOKOREK AND SALE CODE






Ahojte, dnes mám pro vás takový speciální článek, a to...

Nedávno jsem narazila na firmu Ecokorek, což je firma, která na trhu funguje od roku 2018 a nabízí různorodé produkty od pěněženek, batohů a diářů až po hodiny a další šperky, jak pro muže tak pro ženy. 

Navíc jsou všechny doplňky vyrobeny z portugalského korku, který je zpracován do veganské kůže a jedná se tak o udržitelný a zároveň krásný materiál. Dub korkový najdeme převážně v Portugalsku. Pochází odsud až polovina světové produkce, z Portugalska korek také odebírají. Jejich výsadba zamezuje odlesňování a navíc zpomaluje rozšiřování požárů. A další zajímavosti je to, že při růstu dokáže dub korkový pohltit velké množství oxidu uhličitého. Dokonce více, než ostatní stromy.

Každý produkt je tak:
* originální
* eco friendly
* vegan
* omývatelný (což se u podobných čuňátek jako jsem já hodí")



Odkaz na stránku je TADY a po zadání kódu TerezaWa15 získáte slevu 15 % na veškeré zboží. 

KÓD PLATÍ DO 8. 3.2020!


Zdroj článku a fotografií: www.ecokorek.cz

Comments

  1. Pokud s tím někdo nejezdí z Portugalska do České republiky na kole (nebo snad nechodí pěšky), tak to rozhodně eco friendly nebude, protože množství emisí, vyprodukované při každé dovážce do republiky a poté po ní, jistě není zanedbatelné. (Můj skromný názor je, že naši vlast spíše trápí kvalita ovzduší, než množství odpadu v našich mořích a oceánech.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milý anonyme, níže posílím přímo odpověď ze společnosti. Souhlasila bych s tím, že každou vlast trápí něco jiného - u nás jedno z těch ožehavých témat může být kvalita ovzduší, ale určitě není jediné. Samozřejmě záleží, z jakého úhlu pohledu se na věc díváme, pokud regionálně, nebo globálně. V tom globálním měřítku je pro nás problémem, jak nekvalitní ovzduší, tak samotné množství odpadu v mořích a oceánech, neboť vše se vším souvisí. Myslím, že v tomto kontextu je důležité dělat malé krůčky, které třeba z hlediska větší skupiny lidí budou téměř neviditelné, ale my sami víme, že jsme je udělali. Nevím, zda ses díval/la na web firmy, ale mají tam uvedeny další plusy, které výroba z tohoto materiálu přináší ...a bohužel/bohudík? je dnešní svět vždy něco za něco...

      A teď vyjádření Ecokorku:
      Dobrý den ☺️ Kvůli rychlosti je to leteckou dopravou, není to sice eco, ale bohužel zatím jiná možnost dopravy není, ale oproti tomu kolik oxidu berou korkové stromy, je to minimální množství, takže se to za nás vyplatí. �� Mohli by v budoucnu vymyslet i hybridní dodávky...

      Měj hezký den.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts