HEALTHY APPLE MUFFINS




Pěkný pátek všem! Doufám, že vám úkoly v poslední pracovním dnu jdou pěkně od ruky. Včerejšek byl dost pracovně náročný (oprava úkolů, plánování výuky na další týden, online hodiny, webinář...ble), ještěže už je to za mnou. Abych se večer trochu odreagovala, tak jsem se vrhla ještě na pečení a už klasicky smíchala vše, co dům dal a vznikly z toho tyto jablečné muffiny! 

A protože mi dost z vás psalo o recept, rozhodla jsem se, že vám ho hodím tady, takže pečení zdar a klidně napište, jak se vám muffiny podařily. 


Co budete potřebovat:
1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1/2 hrnku pohankové mouky, 1/2 hrnku kokosového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžíce skořice, 1 lžíce perníkového koření, špetka soli, špetka mletého pepře (podpoří chuť perníku ♥), 1 hrnek ovesného mléka, 1 vejce, 2 nastrouhaná jablka.

Jak na to:
Nejdříve si v míse smícháme všechny suché ingredience, promícháme a následně přidáme ty mokré (mléko, vejce, jablka) a vše znovu pořádně promícháme. Něco nesmí být ani moc tekuté a ani moc husté - taková klasika jako na bananbread třeba - haha. 

Formu na muffiny si vymažeme kokosovým olejem (tady vám hodně pomůže ten ve spreji, jen střík, střík a máte to) a rozdělíme těsto do přihrádek, můžete těsně po okraj, muffiny se sice zvětší, ale i tak si udrží svůj tvar. Nahoře jsem je ještě posypala nasekanými mandlemi. 


Pekla jsem je na slabý stupeň asi 20 minut, hlídejte to, zkoušejte párátkem. 
A to je vše. 



Mějte hezký den i celý víkend. 

Comments

Popular Posts