STRAWBERRY PIE RECIPE
Pěkný pátek! Uvažovala jsem, zda se vám ozvat ještě dnes, nebo až během víkendu, ale řešila jsem nějaké pracovní e-maily, takže hned využívám zapnutého notebooku. A protože je ten pátek a sobota a neděle se neúprosně blíží, mám pro vás recept na jahodový koláč, babička by řekla bublaninu - haha, který jsem nedávno pekla. Je absolutně easy a taky celkem zdravý. Takže pokud ještě nevíte, co si dobrého dáte na víkendovou snídani, můžete jej vyzkoušet . Takže jdeme na to!
Co budete potřebovat:
150 g špaldové mouky (my používáme celozrnnou)
50 g kokosového cukru (můžete i méně, záleží jak moc kyselé jahody máte; u cukru můžete klidně použit i jiný typ, třeba třtinový, nebo takový jaký máte právě doma)
100 ml rostlinného mléka
50 ml kokosového oleje
0,5 balení kypřicího prášku
2 vejce
jahody (já měla mražené)
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr, mléko a olej a pořádně promícháme. K této směsi nasypeme mouku a kypřicí prášek a znovu promícháme. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto přelijeme do formy (já užila klasickou "pie" formu), kterou jsem si předtím vymazala kokosovým olejem a vysypala kokosovou moukou. Přidáme jahody. Celý koláč jsem pekla asi 20 minut na 200 stupňů. Ale hlídejte to!!! Užijte si ho a napište, zda se vám podařil :).
Comments
Post a Comment