AUTUMN PUMPKIN RISOTO
Krásný páteční den. Doufám, že si užíváte krásný začátek prodlouženého (a upršeného ♥) víkendu, po kterém jdu i já už konečně do práce! Dneska se nedělo nic zajímavého a asi se ani nic zajímavého už dít nebude. Celý den jsem strávila čtením, spánkem a odpočíváním, ráno udělala boží lívance... jo a taky se pořád skvěle bavím novým kávovarem, který nám včera dorazil. Zítra už po týdnu možná vyrazím alespoň na rychlý nákup... taky chodíte do DMka nakupovat potraviny? Hihi, já moc ráda. :)
Dneska mám pro vás recept na úžasné dýňové rizoto, které jsem vařila včera na oběd. K jeho přípravě potřebujete jen pár surovin a výsledek určitě stojí za to. Dýně u nás během podzimu vyhrává na plné čáře... ještě se chystám na dýňovou polévku, která je také výborná. Navíc dle výzkumů podporuje dýně imunitní systém, obsahuje provitamín A, vitamín E, C a také draslík. A údaje i zpomaluje stárnutí organismu!
Co budete na rizoto potřebovat:
cibule, kokosový olej, dýně hokaido, zeleninový vývar, malá plechovka kokosového mléka, rýže, koření (kurkuma, skořice, bylinky)
Na kokosovém oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou dýni, zalejeme vývarem, přidáme koření dle chuti (pozor na sůl, vývar je dost slaný, raději dosolit později) a vaříme, dokud dýně nezměkne. Mezitím si uvaříme rýži - dávám hrnek rýže a dva hrnky vody, popř. dále ještě podlévám. Rýži uvaříme tak ze tří čtvrtin. Po uvaření dýni scedíme (vývar si necháme stranou), rozmixujeme, ale nemusíme úplně dohladka, přidáme rýži (také dle potřeby scedíme) a vlijeme kokosové mléko. Vaříme celou směs do úplného změknutí a v případě potřeby ještě podléváme vývarem, který jsme si odložili.
Toť vše! Dobrou chuť.



Comments
Post a Comment