PHO WITH TOFU
Ahojte! Doufám, že máte pěkný den. Já dneska dorazila z práce až ve čtyři hodiny a upřímně úplně hotová. Nějak se do toho klasického pracovního režimu nemůžu dostat. Před chvíli jsem si uvařila meduňkový čaj a uvažuju, co si dám k němu dobrého - hihi. Ale ještě před tím vám sepíšu recept na výborné veganské Pho ♥, které jsme si dopřáli v sobotu. Takže jdeme na to.
Budete potřebovat:
zeleninový vývar
celá skořice
badyán (já měla jen mletý)
sůl
pepř
červená cibule
kokosový olej
koriandr
bazalka
jarní cibulka
vinný ocet
sojová omáčka
uzené tofu
rýžové široké nudle
Co se týče množství, dělám vše od oka a případně dochucuji, nebo ředím ... ale nezapomeňte, že vývar musí být silný! Nejdříve si na troše olivového oleje osmahnu nakrájenou cibuli, poté přidám nasekanou bazalku, koriandr a jarní cibulku, chvíli osmahnu a zaleju vývarem. Přidám skořici, badyán, sůl, pepř, lžíci vinného octa a dvě lžíce sojové omáčky a vařím asi 30 minut. Mezitím si připravím tofu, které si nakrájím na kostičky a buď osmahnu a nebo nechám jen tak a uvařím nudle. Nudle "zaleju" vývarem, přidám tofu, nasekanou bazalku, koriandr a jarní cibulku. Můžete polévku dozdobit ještě limetkou (já měla teda jen citron), mungo klíčky, nebo třeba různými semínky.
Mějte se hezky a pokud budete polévku zkoušet, dejte mi vědět, jak se vám povedla a jak vám chutnala!
Comments
Post a Comment