YUMMY AUTUMN GINGERBREAD
Ahojte! Včera jsem se v rámci relaxu vrhla na pečení perníku. Co jiného se k podzimu hodí více? A když nám ty huňaté svetry schovají faldíky, tak proč si toho sladkého pořádně neužít. Haha. Takže pokud už dneska nemáte nic v plánu, můžete se vrhnout třeba na pečení.
Jak už jste si zvykli, budete potřebovat jen pár věcí, co fakt nemám ráda, jsou složité a zdlouhavé recepty. V míse jsem smíchala hrnek špaldové celozrnné mouky, půl hrnku kokosového cukru, půl hrnku rostlinného mléka (já použila mandlové), čtvrt hrnku kokosového oleje, 1 vejce, půl prášku do pečiva (my používáme bio z DMka a je prostě top!), 1 lžíci kakaa, 2 lžičky perníkového koření a lžíci marmelády. Těsto jsem nalila na plech vymazaný kokosovým olejem a vysypaný kokosovou moukou a pekla asi 20 minut na 170 stupňů. Nakonec jsem perník posypala trochou moučkového cukru. Použít můžete i kokos či ho polít čokoládou.
Pokud nemáte doma "zdravější" verzi surovin, určitě můžete použít klasickou moukou, cukr, olej...
Snad vám bude chutnat stejně jako nám. :)
Mějte hezký zbytek večera.
Comments
Post a Comment