GLUTEN FREE CHOCOLATE BROWNIES

Ahoj, doufám, že se máte fajn a užíváte si prodloužený víkend. My jsme včera vydlabali dýni, takže z přebytečných "vnitřností" jsem na večeři ještě uvařila dýňovou polévku (recept tady) a vzhledem k jejímu množství ji budeme opravdu jíst až do Halloweenu. 

Kromě toho se mi ale také podařilo upéct první brownies v životě a světe div se, je výborné. :) Už dlouho jsem se dívala na různé recepty na Pinterestu, kde se v receptech objevovaly fazole, dýně, cizrna a další...ale nějak jsem se k samotnému pokusu nemohla odhodlat. Nedávno jsem našla recept na brownies klasické, kde jsem se rozhodla "nezdravé" suroviny nahradit těmi "zdravějšími". 

A asi se s těmito recepty teď na podzim roztrhl pytel, protože se objevují jak u mých oblíbených zahraničních blogerek, tak i těch českých. Potřebovat budete jen pár ingrediencí:

rýžovou mouku, kakao, jedlou sodu, třtinový cukr, hořkou čokoládu, dvě vejce, rostlinné mléko, kokosový olej a himalájskou sůl.

V jedné míse si smícháme hrníček a půl mouky, půl hrníčku kakaa, lžičku jedlé sody a trošičku soli. V další míse umícháme zbytek ingrediencí - půl hrníčku cukru, jedno celé vejce a žloutek navíc, dvě lžíce kokosového oleje a rozmícháme. Můžete použít šlehač, ale já si poradila i bez něj. Poté obě směsi smícháme a doředíme mlékem tak, aby vzniklo lepivější těstíčko. Milovníci čokolády ji mohou přidat do těsta nakrájenou na malé kousíčky (tak jako já - haha!).

Těsto jsem poté "přendala" do dortové formy vyložené pečicím papírem a pekla asi 15-17 minut. Pak už jen krájíte, zdobíte a jíte! 


Pokud budete recept také zkoušet, dejte mi vědět do komentářů, jak se vám povedl! 
P. S. Taky se tak těšíte na Vánoce? Já už celkem odpočítávám dny. Chystáte se letos péct cukroví? 




Comments

Popular Posts